Undersökning

Undersökning

Med hjälp av röntgenbilder kan tandläkaren upptäcka pågående sjukliga förändringar i tänderna och vävnader runt omkring tänderna

För att upprätthålla friska tänder och fräsch munhåla rekommenderar vi årlig undersökning. Vid undersökningstillfället tar tandläkaren ofta röntgenbilder av tänderna. Med hjälp av röntgenbilder och klinisk undersökning kan tandläkaren upptäcka hål, tandsten och pågående infektioner i tänder och rotkanaler. Hål som tandläkaren upptäcker i tidiga stadier går ofta att åtgärda med en lagning.

 

Vid den kliniska undersökningen granskar tandläkaren munhålans alla delar, d.v.s. tänderna, tandköttet, tunga, munbotten och övriga mjukvävnader.

 

Tandköttet gransakas med ficksond. Ett friskt tandkött är ofta rosa till färgen, ytan är ofta småknottrig som ett apelsinskal. Ett friskt tandkött har inga patologiska fickor och blöder inte vid sondering.

Vi erbjuder tandvård i nära samarbete med Tandläkarförbundet, Försäkringskassan, Västmanlands landsting, Tandvård- och Läkemedelsverket och Socialstyrelsen

© Copyright 2016. All Rights Reserved.