Blekning

Blekning

Många är nöjda med färgen på sina tänder, andra skulle vilja ha det ljusare och vitare. Tänder kan vara mörka och missfärgade av olika orsaker. De senaste årtiondena utveckling av effektiva och framför allt skonsamma material har gjort det möjligt för nästan alla att få ljusare tänder. Tanden består av ett yttre skikt, emalj, och ett inre skikt, dentin. I emaljen finns alltid små mikrosprickor där färgämnen från t. ex mat och dryck kan samlas. Dentinet består av miljontals små trånga kanaler som går ända till pulpan.

 

När man bleker tar sig blekmedlet in via sprickorna, löser upp missfärgningarna och tanden ser ljusare ut. Många undrar om blekning skadar tänderna. Vetenskapliga undersökningar har visat att blekningens skadliga påverkan är försumbar. Varaktigheten är individuellt men erfarenhet och vetenskapliga studier visar att det ofta håller i sig i flera år.

Vi erbjuder tandvård i nära samarbete med Tandläkarförbundet, Försäkringskassan, Västmanlands landsting, Tandvård- och Läkemedelsverket och Socialstyrelsen

© Copyright 2016. All Rights Reserved.